mashroom1

علت استفاده از گوشی

مدت‌هاست گوشی را شب‌ها نیم ساعت قبل از خواب خاموش می‌کنم و صبح تا زمانی که جلسه یا تماس مهمی نداشته باشم آن را روشن نمی‌کنم. امروز ساعت دو نیم بعد از ظهر گوشی را روشن کردم. دو پیام کاری را که دریافت کرده بودم پاسخ دادم و پس از آن انگار گوشی به دستم چسبیده بود. ظاهرا همین که گوشی دستم بود انتظار داشتم سرگرم شوم و خستگی کار بی‌وقفه‌ی صبح از تنم دربیاید. شاید هم کار کسی به من می‌افتاد و من می‌توانستم در لحظه، سوپرمن‌وار آن را حل و فصل کنم. پس چند دقیقه بیشتر در گوشی ماندم. دودقیقه خواندن پیام و پاسخ دادن تبدیل شد به ده دقیقه در گوشی چرخیدن: چک کردن دمای هوا و چک کردن ایمیل‌ها و پیامک‌ها. البته که از اینسنتاگرام لوگ اوت بودم (همین کار ساده باعث می‌شود وارد اینستاگرام نشوم و برای خودم وقت بخرم) اگر وارد این اپلیکیشن می‌شدم حداقل یک ساعت مشغول ریپلای کردن استوری‌ها، جواب دادن به پیام‌ها و دیدن تازه‌های اکسپلور بودم.

این موضوع باعث شد این متن را بنویسم و از تو بپرسم به چه علت از گوشی هوشمند استفاده می‌کنی؟

شاید چون:

  • در قرن 21 زندگی می‌کنی و همه از گوشی استفاده می‌کنند.
  • دوست داری بی‌وقفه با دوستان و آشنایان در ارتباط باشی.
  • با گوشی کنترل می‌کنی که همسر و فرزندتان کجا هستند و چه می‌کنند.
  • قیمت دوربین عکاسی بسیار بالاست و گوشی جایگزین آن است.
  • تفریح و سرگرم و شدن در فضای آنلاین ساده است.
  • کتاب‌های الکترونیکی را به کتاب‌های کاغذی ترجیح می‌دهی.
  • ارتباط با مشتریان با تلفن هوشمند راحت‌تر شده.

شاید همه‌ی دلایل بالا (به علاوه‌ی چند دلیل کاملا شخصی) درموردت صدق می‌کند.

و یا شاید در ابتدا می‌دانستی که چرا از گوشی هوشمند استفاده می‌کنی اما الان از سر رفتاری عادت‌گونه به سراغ آن می‌روی و ساعت‌ها وقت خود را با آن می‌گذرانی.

اندکی زمان بگذار و علت استفاده از گوشی هوشمند را مرور کن. بهتر است این علت‌ها را بنویسی.

در نوشتن علت‌ها، یک یا چند علت کلی برای کار کشیدن از گوشی هوشمند بنویس. می‌توانی در این مرحله به این سوال پاسخ بدهی که: گوشی برای من چه کاری انجام می‌دهد؟

سپس هر بار که به سمت گوشی می‌روی، به طور خاص بنویس که علت استفاده‌ی شما از گوشی در آن لحظه چیست. اینگونه متوجه می‌شوی که علت اصلی شما برای استفاده از گوشی کدام است.

این علت هرچه که باشد، اگر به آن آگاه نباشی، کنترل رفتارت را در دست می‌گیرد و  تو را وادار می‌کند برای رسیدن به آن و رفع یک نیاز، هر زمان که گوشی به دست می‌گیری، آنقدر در میان اپلیکیشن‌ها، صفحات و مخاطبان مختلف بچرخی تا بلاخره به چیزی که او می‌خواهد برسی. زمانی که به علت رفتاری آگاه می‌شوی، راحت‌تر می‌توانی آن را مدیریت کنی. آگاهی اولین قدم است. بعد از این آگاهی، هر زمان که بیهوده در گوشی می‌چرخی، مچ خودت را بگیر و به خودت یادآور کن که بیش از حد نیاز در گوشی هستی و اینگونه راحت‌تر می‌توانی به اولویت‌های مهم‌تر برگردی.

بعد از اینجا کجا بریم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به تارا یاراحمدی هست.

Copyright ©2021